Kako biti ili ne biti lijeni vrtlat

Lijeni vrtlar uči vas trikovima u vrtu za što više uživanja a što manje rada.

Ukoliko se u ovome pronalazite i pod ‘opuštanje u vrtu’ vizualizirate ležaljku i čašu vina, a ne često plijevljenje korova i košnju trave, opustite se jer niste sami.

Prvi korak je odgovoriti na par pitanja, bez obzira radi li se o postojećem ili novom vrtu.

Koliko ste točno ”lijeni” na ljestvici od 1-5?

Koliko vremena želite provesti radeći u vrtu?

Koja je namjena i što očekujete od vrta?

Ukoliko ste totalno bez ideje i zbunjeni nakon scrolanja po pinterestu, angažirajte profesionalnu pomoć. Mislimo na krajobrazne arhitekte ne psihijatre. Zajedno ćete sigurno doći do optimalnog rješenja za Vas i Vaše potrebe.

Odaberite biljke koje ne traže strogi i učestali rez i izbjegavajte travnjake ako vam je košnja trave mrska. Poigrajte se s različitim materijalima ploha poput oblutka, tucanika ili kombinacije opločenja. Stepping stonesi su uvijek nenametljiv detalj koji unosi dinamiku. Sadnja u posude je nešto što ne traži puno brige.

Mediteransko podneblje dobro je stanište za mnoge lijene biljke poput kamenjarki, sukulenata i seduma, raznih vrsta agava, juka i pseudo juka koje iako zvuče škrto, dolaze u raznim podvrstama i bojama. Biljke poput kadulje, slatkog pelina, smilja i ružmarina skoro vode svoj život uz malo vaše brige. A o neobranoj maslini napisane su mnoge pjesme. Samo zato što nemate vremena ne znači da ne možete imati lijep i zanimljiv vrt.

Ukoliko ste lijeni vrtlar ali isto volite Višebojne Raznolike Travnate vrtove, na Vašu sreću možete angažirati profesionalne vrtlare koji vam mogu dolaziti na tjednoj ili mjesečnoj bazi, ovisno o Vašim željama.

Bilo kako bilo za sve ima lijeka pa tako i za nas lijene vrtlare. A kako ne biti lijeni vrtlar najbolje da pitamo svoje mame i bake.

Copyright © 2024 Cib Trade d.o.o. Sva prava pridržana. Powered by Derecjun

 

Log in with your credentials

Forgot your details?